Revyholdet 1982
Inger Lolby, Dagmar Bjerregaard, Esben Andersen, Svend Bladt, Johnna og Leif Maibom

1982

Revyen startede på initiativ af en reklamemand - Gert Behnke, der sammen med Leif Maibom og en lille gruppe ivrige revyamatører fra Lysabild på Sydals udarbejdede idéen: Sønderborg Revy.

Revyen indgik en aftale med Ulrich Hempel, der var direktør på Teaterhotellet i Sønderborg. Der var premiere på revyen den 1. juli 1982, entreprisen var kr. 35,00 med mulighed for at nyde en revyplatte i pausen.

Revyen skulle spille 9 forestillinger, der blev forlænget til 11, og i alt blev revyen set af næsten 2.000 tilskuere.

1983

I efteråret '83 begyndte de nye ejere af Teaterhotellet at bygge hotellet om til andet brug, så gode råd var dyre. Var det overhovedet muligt at fortsætte revyen?

Ja, for ukrudt forgår som bekendt ikke så let, og i sæsonen '84 rykkede revyen ind i festsalen på Sønderborg Statsskole.

Både scene og sal var meget større, så revyen måtte for første gang leje lydudstyr, og stadigvæk stod det samlede revyhold for alt: Tekstskrivning, kulisser, rekvisitter, madbestilling, servering, rengøring, m.v. Der blev spillet i alt 16 forestillinger, men med den ekstra plads i salen blev der igen sat ny tilskuerrekord - det samlede tal var 3.937 tilskuere.

Den landsdækkende presse begyndte så småt at interessere sig lidt for revyen i det sønderjyske. Den blev bl.a. nævnt i bladenes revyoversigt.

Revyholdet 1986
Inger Lolby, Dagmar Bjerregaard, Johnna og Leif Maibom

1986

Revyens 5. års jubilæum!

Med næse for, at selv et meget lille jubilæum gi´r omtale markerede revyen sit 5 års jubilæum, hvilket bl.a. også udviklede sig til en revykavalkade over de første 5 revyer. Kavalkaden blev spillet i efteråret i byens nye Teatersal på Scandic Hotel.

Leif Maibom havde ikke den store lyst til at gentage eksperimentet med at ansætte en skuespiller udefra, så de 4 garvede kræfter fortsatte alene, dog med et udvidet revyorkester under ledelse af kapelmester Gert Nygaard.

Revyen spillede 21 gange og satte ny publikmsrekord - i alt 6.152 tilskuere.

1991

Revyens 10 års jubilæum, der samtidig blevet annonceret som afskedsforestilling for Johnna Maibom og Inger Lolby, der nu ville trække sig tilbage.

Leif Maibom var kørt lidt træt i instruktionen af revyen, så han hyrede sin gode ven og kollega Jan Schou til at sætte nyt liv i løjerne.

Dette blev starten på 4 år med Jan som instruktør i Sønderborg.

Jubilæumsrevyen blev den hidtil største succes i revyens historie - 10.400 tilskuere overværede revyen.

Revyholdet 2001
Tom Jensen, Henrik Krogsgaard og Leif Maibom fortsatte på holdet, Pia Rosenbaum kom tilbage og Bente Eskesen var med som ny på holdet

2001

Revyens 20 års jubilæum, der blev fejret efter alle kunstens regler, bl.a. med en Gallaaften, hvor alle ‘gamle’ medvirkende blev inviteret for at gi´ et nummer.

Samme aften blev ‘Årets Thorleif’ uddelt for første gang. Simon Rosenbaum blev den første prismodtager for sit store arbejde gennem mange år med den danske revy.

Revyen blev meget, meget flot modtaget. Der blev sat 5 ekstraforestillinger på, så der i alt blev spillet 44 forestillinger, hvor den røde lampe hver aften meldte alt udsolgt.

I alt 13.028 tilskuere så revyen.

2015

‘Danmark for tolket’ blev en af de største successer i revyens 34-årige historie. Efter et par år med lidt faldende tilskuertal steg publikumstallet med 998 i forhold til sæson 2014. Så det samlede tilskuertal blev på 21.569. Og anmeldelserne var helt i top. For første gang fik revyen 6 stjerner i JydskeVestkysten og de andre dagblade fulgte trop med en masse 5-stjernede og et par enkelte 4-stjernede anmeldelser.

 

Kilde: Sønderborg Sommer Revys hjemmeside