Buntmager Hintze
Fona i den oprindelige bygning.
Fona i den ny bygning
I dag "Tiger"

I 60'erne vendte buntmagerbutikken kun ud mod Perlegade. Indgangen på hjørnet var til Dora Langelos blomsterbutik.

Ejendommen Perlegade 30 havde et forholdsvis nyt tag på, men lejligheden på 1. sal var kondemneret, og hovedtrappen førte til sidst direkte ned i Fona, idet gangen ud til Perlegade blev inddraget i butikken, da Fona overtog efter Fedders Radio.

Der var vandskyllende toilet på 1. sal og også i gården (tidl. lokum), der hørte til Fransons lejlighed (senere Petersen). Der var også vandskyllende toilet i den store stuelejlighed (Hintze).

Ud mod Jernbanestien lå en bygning, der fortsatte som hvid havemur helt ned til legepladsen ved transformatorstationen (er der endnu). Ud mod Perlegade stod et stort kirsebærtræ, under hvilket Dora Langelo havde sin "Laube". Bag den havde hun sin "Bude". Så kom Lassens skomagerværksted og sidst "die Waschküche". På den anden side af gården ned mod haven var der en blikkenslager. Hans skilt kan vist ses på billedet.

Sidst i 60'erne overgik blomsterforretning og buntmagerforretning til Fedders Radio.

Perlegade 30 var fordelt på mange hænder (Sønderborg, Vojens, Kiel), og skulle en ny generation arve andele, ville disse blive meget små, så familien besluttede sig til at sælge. i 1991 overgik bygningen til et konsortium, hvor planen var ar bygge helt ned til Rutebilstationen med parkeringskælder - et kæmpeprojekt, det dog ikke blev til mere, end hvad man ser i dag.

Anders Bjørn Langelo