DEt ny rådhus i 1940'erne
Da det ny rådhus blev bygget og det gamle stadig stod der.

I slutningen af 1800-tallet blev rådhuset dog for lille, og i 1931 udskreves der en arkitektkonkurrence om opførelse af et helt nyt rådhus. Arkitekt Holger Mundt deltog i denne konkurrence med flere forslag og fik både 1. og 2. præmien.

Det nuværende rådhus fra 1933.

I 1983-85 udvidedes rådhuset med en stor tilbygning på den anden siden af Lille Rådhusgade.

 Arkitekt Mundt havde lavet tegningerne til det nye rådhus. Meningen var, at det skulle bygges i flere etaper. Første etape blev færdig til juli 1933 - anden etape blev taget i brug i 1963. Man havde altså store planer med rådhusbyggeriet dengang. Der skulle bygges helt ned til Mellemgade. Det var en meget bekostelig affære. Planen var, at politistationen også skulle være i rådhuset, men det blev opgivet.

 

Se også:

Det ældste rådhus

Rådhuset 1866-1933

Alspigen kom først til i 1951.

Læs her hvorfor

Om rådhusuret

En gammel, særpræget urmager fra København, der nok har været ekspert i tårnure, havde fået til opgave at efterse og vurdere det gamle rådhusur. Jo, det var godt nok, det kunne godt i lang tid endnu gøre tjeneste i det nye rådhus. Den gamle mester blev så bedt om at foretage det fornødne med hensyn til reparation, flytning og anbringelse på den mest hensigtsmæssige måde på det nye rådhus. Før sad det midt på muren under det lille rådhusspir - nu blev det flyttet ud på det smukke, dyre kobbertag og fik en tilsvarende kobberbeklædning. Hele urværket blev anbragt inden for på loftsetagen, så kun urskiven og den omgivende kobberbeklædning var at se.