Mordet på "Antik-Andersen", den 17. februar 1967.

"Antik-Andersen", som var kendt i hele byen, blev offer for en gerningsmand i sin lejlighed på adressen Perlegade 20 og blev dræbt med en økse eller en hammer efter en brutal kamp. Den dræbte havde svære læsioner i baghovedet, hvorfor han havde mistet meget blod. Morderen stjal hans pung med ca. 4.000 kroner.

Man mente, at sagen hurtigt ville blive opklaret, men selv om der blev udlovet en dusør, er gerningsmanden aldrig blevet fundet.

Den 77-årige antikvitetshandler - far til tre døtre og en søn - blev sidst set fredag aften den 17. februar 1967 i Brogade og blev så fundet myrdet i sin lejlighed lørdag morgen af to kunder fra Flensborg. Da Antik-Andersen også havde mange tyske kunder, blev efterforskningen også rettet mod mulige gerningsmænd syd for grænsen. Man ledte især efter en Mercedes, der var blevet observeret i nærheden af gerningsstedet, men uden held. Senere blev mistanken rettet mod en politimand fra Sønderborg, der havde været en god bekendt af Antik-Andersen. Hans bolig blev ransaget, og hans politistav blev undersøgt for kriminaltekniske spor, hvilket alle Sønderborg Politis politistave for øvrigt også blev, men heller ikke det gav noget resultat. På grund af de mange rygter om hans person forlod den politimand, som var kommet i politiets søgelys, senere Sønderborg.